dikirim ing

Sinau kabeh 12 Mayor & kabeh 12 Maj7 Chords miturut Pola (ora kanthi nada)

<- Bali menyang Chords 108 Kaca Utama

Sugeng Rawuh!

Dina iki kita bakal sinau formula 3-huruf unik sing ditrapake kanggo saben standar Staff lan Kaping Pitu kord.

Pamirsa: Musisi apa wae sing ngupayakake ngapalake cathetan individu kanggo kabeh gitar kondhang ing piano utawa keyboard, lan golek solusi!

Description: Sinau babagan cara langsung nyelehake cathetan menyang rolas Staff chords - tanpa kudu gumantung ing memori memori. Piwulang iki ditrapake kanggo kabeh wong rolas kaping pitu kord uga.

Pelajaran Video:

dikirim ing - Ninggalake komentar

Simbol Chord: add2 utawa add9? (kalebu video ing nggunakake ditambah sangang kanggo akord)

Halo kabeh!

Aku bubar nampa pitakon dina iki (ing saluran YouTube), sawijining topik sing apik banget, sing dadi topik debat. Pitakonane minangka tanggepan salah sawijining video babagan nggunakake chord add9 ing piano. (Link menyang video kalebu ing ngisor iki.)

Aku ngira bakal nuduhake utas ing kene:

Pamirso: Apa D ing Cadd9 mesthine oktaf luwih dhuwur? Dakkira aku mung bingung kenapa dudu Add2.

Terus maca Simbol Chord: add2 utawa add9? (kalebu video ing nggunakake ditambah sangang kanggo akord)

dikirim ing - Ninggalake komentar

Swara Chord kanggo Jazz Piano (Tanpa Root, Tangan Kiri, Tipe B)

"Tipe B" Voicings Chord Tanpa Rootless kanggo Piano

“Suara tanpa oyot” ing piano (utamane kanggo dhukungan tangan kiwa) iku cocog kanggo ngatasi akord jazz gedhe sing biasane ora bisa ditutupi mung karo tangan siji. Tutorial video iki nuduhake sampeyan cara muter swara II-VI sing akeh ing tangan kiwa, nalika ngidini pamuter bass (utawa sampeyan, ing beat liyane) bisa nutupi ROOT. Terus maca Swara Chord kanggo Jazz Piano (Tanpa Root, Tangan Kiri, Tipe B)

dikirim ing - Ninggalake komentar

Kursus Crash Piano Blues # 8: Cathetan Biru & Lentur Pitch

saka Kursus Blues Piano Crash

Pelajaran # 8 (video)

Ing wulangan iki, kita ngerteni sawetara trik piano blues tartamtu ing perdagangan. Aku nggunakake tembung spesifik ing kene, amarga kita bakal nggunakake piranti kasebut kanthi tujuan, efek musik sing cukup spesifik.

"Trik" ing video iki fokus kanggo niru swara para penyanyi blues lan instrumen liyane sing bisa mbengkongake cathetan (geser utawa muter ing antarane nada). Sampeyan bakal sinau babagan "cathetan biru," lan uga njupuk teknik dolanan blues-boogie sing diarani geser-mati.

Terus maca Kursus Crash Piano Blues # 8: Cathetan Biru & Lentur Pitch

dikirim ing - Ninggalake komentar

Cara nggawe improvisasi ing jazz modal: "Dadi Apa" dening Miles Davis

Waé!

Tulisan ing ngisor iki yaiku ora mung kanggo pemain jazz!


Kayane aku improvasi modh kontemporer, sing lair jazz ing pungkasan taun 1950an, ana pengaruh sing gedhe banget ing rock ing taun 1960-an, (sanajan para pemain bisa uga ora sadhar!), Lan ora nate mandheg dadi inti saka akeh solo pop / rock / jazz sing hebat nganti saiki.

Iki minangka perkenalan singkat babagan ide "modal jazz." Kita bakal bisa ndeleng conto jazz moda sing paling misuwur, lagu sing diarani "Dadi Apa," dening Miles Davis lan Bill Evans.

Kita ndeleng bagean iki amarga (1) minangka bagean saka pendekatan ground-improvisasi kanggo improvisasi lan komposisi jazz nalika metu, lan isih bisa ditemtokake karo genre jazz modal (bisa uga ing rekaman definitif?) (2) amarga "So What" minangka trek sing paling misuwur ing salah sawijining album jazz laris ing kabeh jaman, "Kind of Blue."

Terus maca Cara nggawe improvisasi ing jazz modal: "Dadi Apa" dening Miles Davis

dikirim ing - Ninggalake komentar

Swara Chord kanggo Jazz Piano (Tanpa Root, Tangan Kiri, Tipe A)

Voicings Chord Tangan Tangan Tanpa Rootless kanggo Piano - 'Tipe A'

“Suara tanpa oyot” ing piano (utamane kanggo dhukungan tangan kiwa) iku cocog kanggo ngatasi akord jazz gedhe sing biasane ora bisa ditutupi mung karo tangan siji. Tutorial video iki nuduhake sampeyan cara muter swara II-VI sing akeh ing tangan kiwa, nalika ngidini pamuter bass (utawa sampeyan, ing beat liyane) bisa nutupi ROOT.

Terus maca Swara Chord kanggo Jazz Piano (Tanpa Root, Tangan Kiri, Tipe A)

dikirim ing - Ninggalake komentar

Chord 7 # 9: Bisa uga Chord Sing Paling Apik Paling Nemu

Kanggo sampeyan kabeh sing goyang hip-hopping wong jazzy bluesy sing ana ing kana,

Postingan dina iki nduweni akord sing lucu, bluesy, uga digunakake ing rock, jazz, lan akeh papan liyane.

Powerhouse adhedhasar blues iki asring diarani akord "Ungu Haze", digawe misuwur kanthi lagu Jimi Hendrix kanthi jeneng sing padha. Sampeyan uga bisa uga ngrungokake diarani, kanthi umum, "Hendrix chord." (Hendrix nyatane nggunakake 7 # 9 kord ing pirang-pirang lagu utamane.)

Pisanan Tampilake Geser, banjur VIDEO. Seneng!

Terus maca Chord 7 # 9: Bisa uga Chord Sing Paling Apik Paling Nemu

dikirim ing - 2 Komentar

Blues Lick # 10: Sinau Muter Pambuka 12-Bar Lengkap

Sugeng Rawuh!

Piwulang dina iki luwih saka mung dilat ...

Kita duwe bagean intro tangan loro, persiyapan sing apik kanggo miwiti blues. Alur pembukaan iki nyakup siklus 12 bar lengkap, menehi pamirsa intro sing nyenengake (aka "kepala") sing nggawa kanthi apik menyang 12-bar sabanjure, ing endi sampeyan bisa miwiti solo ing tangan tengen. Elinga, sampeyan bisa nggunakake tangan kiwa (garis bass) alur iki sajrone senggol. Iki minangka garis bass sing sederhana lan kuat sing terus kuat. Nanging enteni, ana liyane! Piwulang iki uga kalebu conto bukaan kanggo solo sampeyan.

WULANGAN VIDEO Terus maca Blues Lick # 10: Sinau Muter Pambuka 12-Bar Lengkap

dikirim ing - Ninggalake komentar

Blues Lick # 11 "Bantalan Pentatonis"

 

Ing wulangan iki sampeyan bakal sinau cara serbaguna kanggo nglumpukake skala apa wae "pentatonis" dadi sepasang klompok telung cathetan, telung driji. Nggunakake pendekatan telung driji iki supaya gampang muter jilat cepet lan menarik, keyboard munggah lan mudhun keyboard.

Terus maca Blues Lick # 11 "Bantalan Pentatonis"