Te paraqitura

'Clair de Lune' | Shenja muzikore me letra dhe nota së bashku | E gjithë pjesa | fletë muzikore PDF

Përhapeni dashurinë

Njoftojmë 'Clair de Lune' — fletë muzikore profesionale për piano me nota dhe shkronja së bashku!

Pjesa e përjetshme dhe jashtëzakonisht e famshme e pianos së Claude Debussy, Clair de Lune, është e njohur në të gjithë botën. Origjina e saj përfshin ndikime nga poezia, muzika e kohës së Bach (periudha barok) dhe shkolla artistike e impresionizmit.

 

'Shtë 'Clair' i Clair de Lune emri i nje personi? Nëse po, kush është ai person?

'Clair' në titull Clair de Lune bën nuk referojuni një personi.

Vazhdo te lexosh "'Clair de Lune' | Shenja muzikore me letra dhe nota së bashku | E gjithë pjesa | fletë muzikore PDF”

Te paraqitura

Shenja muzikore Für Elise me letra dhe nota së bashku | PDF | E gjithë pjesa | Bagatelle nr. 25 në një minor

Përhapeni dashurinë

Fletët e muzikës 'Für Elise' me letra dhe nota së bashku.

'Bagatelle nr. 25 në A-minor' origjinale, e plotë dhe e pandryshuar e Ludwig kundër Beethoven-it.

Etiketat e letrave në fletët e muzikës mund të jenë jashtëzakonisht të dobishme, ndonjëherë pothuajse të domosdoshme, për njerëzit që kanë përvojë të kufizuar në leximin e muzikës dhe/ose nuk kanë qasje te një mësues dhe/ose kanë lëvizshmëri të kufizuar ose pengesa të të mësuarit të çfarëdo lloji.

MË SHUMË MUZIKË KËTU

Vazhdo te lexosh “Für Elise Sheet Music me Letters & Notes Together | PDF | E gjithë pjesa | Bagatelle nr. 25 në një minor”

Te paraqitura

Mësime Falas për Piano në Blues: Një Studim në Piano Blues - Përqendrimi në Dymbëdhjetë Lëpirjet

Përhapeni dashurinë

Mirë se vini në Një studim në Blues Piano!

Përshkrimi i kursit

Ky është një studim i thelluar i dymbëdhjetë lëpirjeve të dëshpëruar, me këshilla të gjera për mbështetjen e dorës së majtë. Çdo lëpirje / riff është hulumtuar në detaje, duke përfshirë variacione, prekje gishtash, këshilla për të luajtur dhe teori mbështetëse të muzikës.

Më shumë sesa thjesht të mësosh shënimet me gojë, ju do të merrni njohuri për modelet, shkallët, akordet dhe intervalet e përfshira, përfshirë mënyrën e transpozimit të çdo lëpirjeje.

Si rezultat, çdo lëpirje do të përvetësohet si MATERIAL RAW për variacione të pafundme, me aplikime në shumë ambiente muzikore (zhanre).

Lëpushja # 10 e këtij grupi është në të vërtetë më shumë se një lëpirje; përkundrazi, ju jep një zakon të plotë me dy duar me 12 bare, duke përfshirë një model të majtë për të mbështetur lëpjetat tuaja gjatë gjithë soloit tuaj.

Muzikë fletë

Studentët mund të shkarkojnë dhe shtypin fletë muzikë opcionale për disa nga lëpirjet. Ekziston edhe një pjesë solo model me një prezantim 12-bar, i ndjekur nga një solo në piano 12-bar që përmban lëpirjet nga klasa.


  • KJO KURS ISSHT FALAS P VR VIZITOR WHT KUR V VIREJT VETEM. Sidoqoftë, E GJITHA P CONRMBAJTJA ORIGJinale PIANOWITHKENT.COM MBETET MATERIALE ME TIGH DREJT TP AUTORIT, Autorizuar vetëm për përdorim personal, dhe është NUK AUTORIZOHET P FORR SHPRIRNDARJEN, PAS SHTPIS S A AUTORIZUAR ME SHKRIM, NGA KENT D. SMITH E PIANOWITHKENT.COM.
  • Piano Me Kent është një Markë tregtare e regjistruar në SHBA.
  • Faleminderit për mbështetjen tuaj të vazhdueshme për arsimin falas!

Nga Kent. D. Smith i Pianos me Kentin. (c) 2010. (c) 2021. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

 


STUDIMET E Dymbëdhjetë Lëpirë


Një

Vazhdo te lexosh "Mësime falas të pianos Blues: Një studim në piano Blues - duke u fokusuar në dymbëdhjetë shuplaka"

Blues Lick #5: "Ba-do-dee-you Bop" - Nga "A Study in Blues Piano" me Kent Smith

Përhapeni dashurinë

KTHIM NE FAQJA KRYESORE E KURSIT

< E mëparshme – Lëpij #4

Tjetra – Lëpij #6 >


Mirëse u ktheve!

Sot ne prezantojmë Lëpij Numri Pesë, e cila quhet zyrtarisht "Ba-do-dee-ju Bop” Lëpij. Kjo është terminologjia akademike aty, dhe ju e dini që nuk e kam shpikur unë.

Por seriozisht, për këtë emër, të cilin unë padyshim bëri make up: Ashtu si me Lick #2, unë e emërova këtë shuplakë me rrokjet që përputhen me çdo notë të modelit, në mënyrë që të mundeni këndoni emrin e lëpirës ndërsa e luani, e cila është një mënyrë vërtet e mirë për të marrë ndjenjën e saj. Ju mund të dëshironi të lexoni përshkrimin e mësimit për Bëni # 2 për më shumë njohuri mbi atë ide të këndimit.

Enjoy!

Vazhdo te lexosh "Blues Lick #5: "Ba-do-dee-you Bop" - Nga "A Study in Blues Piano" me Kent Smith"

Tetrakordi mahnitës: Si të vizualizoni menjëherë çdo shkallë madhore

Përhapeni dashurinë

Si të "Mësoni Përgjithmonë" Çdo Shkallë të Madhe duke përdorur Majori Tetrachord

NJË MËSIM VIDEO me KENT


Hej njerëz!

Ky është Kent Smith i "Piano With Kent".

Kam pasur shumë reagime të lumtura rreth këtij mësimi, që kur e kam postuar për herë të parë në YouTube. Njerëzit në thelb thonë se kjo është mënyra më e lehtë që ata kanë gjetur për të mësuar shënimet e të dymbëdhjetë shkallëve kryesore, shpejt dhe pa dhimbje. Kam mësuar rreth tetrachords në klasat e teorisë time të kolegjit, dhe kam parë që ato të jenë një "sekret" pak i njohur për organizimin e mendimeve të dikujt për shkallët dhe mënyrat. Më tregoni se çfarë mendoni!

Piano Blues Lick #7: "Flat-Three to Pesë"

Përhapeni dashurinë

Blues lëpirje # 7: Banesë-Tre deri në pesë Modele - Nga 'Një studim në Piano Blues'

Një udhëzues video blues që përshkruan një model të gjithanshëm të lëpirjes për xhaz dhe piano blues.


Hello!

Kjo seri e shkurtër xhazi e shënimeve kromatike, të cilën unë e quaj Flat-3 deri në 5, është një shprehje e njohur në Blues. Kjo e lehtë lloji i lëpirjes (mund ta ndryshoni lëpirjen shumë lehtë) dëgjohet në një trilion melodi kryesore të xhazit dhe bluzit, si dhe në të gjithë muzikën e lidhur, gjithçka që ka madje edhe një prekje të Blues Inflection.

Që do të thotë, ju mund ta quani këtë një klishe. 

Në Blues, një lojtar improvizues (kryesues) mund të jetë rrip një klishe, ose dhjetë, për të lënë të qartë dëgjuesit se ku janë:  "Ju jeni në Blues, ju faleminderit shumë!"  Sa herë që dilni në një territor blu shumë origjinal, një klishe është një vend i shkëlqyeshëm për të ardhur në shtëpi!

MESSSIMI # 7 - VIDEO Tutorial

Mësimi Jazz Improv: Një stërvitje e këndshme duke përdorur "Tonet e qasjes" | Video falas për mësimin e xhazit

Përhapeni dashurinë

 


MIDSIMI VIDEO ~~ TUTORIAL JAZZ IMPROV ~~ USHTRIME JAZZ


Përshëndetje të gjithëve!

'Stërvitja' e xhazit në këtë video demonstrohet në një tastierë, por - natyrisht - mund të aplikohet dhe praktikohet në çdo instrument ose zë tjetër.

Ky është një model i bazuar në akord që ne do të përdorim dhe përshtatemi për këto akorde standarde: Major, Maj7, Minor, Min-7, Dominant-7…. Në fakt, ky koncept mund të zbatohet për çdo akord të paracaktuar, të tillë si një akord i zvogëluar ose i shtuar.

Zotërimi i modeleve/koncepteve si këto

  • Mund të shtojë interes të ri në linjat tuaja të improvizuara, duke i paraprirë ndonjëherë "tonit (et) e synuar të një akordi me" tonet e afrimit ".
  • Do të rrisë zotërimin tuaj në çdo shkallë të caktuar, veçanërisht pasi lidhet me akordet themelore.

Si rezultat, veprimi i përsëritur i mendjes (dhe jo i mendjes)më pakpra) praktikimi i kësaj stërvitje mund të rrisë strukturën tuaj të përgjithshme me tonet e afrimit, si dhe t'ju japë njohuri teorike (ndoshta të reja) në lidhje me marrëdhëniet në shkallë akordi.


VIDEO

 

Muzikë fletë: Bëni # 10 nga "Një studim në piano blues"

Përhapeni dashurinë

Më shumë fletë muzikë për 'A Study in Blues Piano'

 

Ky postim është nga Kent Smith, krijues dhe instruktor për kursin falas të bazuar në video të quajtur 'Një studim në Piano Blues', e cila është gjithmonë e disponueshme pikërisht këtu në 'Piano With Kent'.

Ditë të mbarë për të gjithë studentët e improvizimit të jazz dhe blues dhe kujtdo tjetër që është kurioz!

Këtu është një skedar PDF i shkarkueshëm i mbulesës së fletës muzikore Blues Piano lëpirje # 10, për fakultativ përdorni me kursin tim "Një studim në Piano Blues”(Të gjitha në këtë sit).

Kjo fletë është pjesë e një koleksioni plotësues që po mbledh, në përgjigje të kërkesave të fundit! Qëndroni të sintonizuar për më shumë!

Cheers,

Kontrolloni TAN TAN FLETË MUZIK EKSKLUZIVE POSHTE!

Vazhdo te lexosh "Fetët muzikore: Lick #10 nga "A Study in Blues Piano""

Si të luani akorde të vështira në piano ose tastierë

Përhapeni dashurinë

Si të merremi me të 'Mbipopullim i tepërt' of Gishtat tuaj kur kemi të bëjmë me i vështirë chords

Postimi i sotëm është marrë nga një shkëmbim në internet midis një ndjekësi tim të YouTube dhe vetvetes, në lidhje me një pyetje që ai kishte postuar në një nga udhëzimet e mia në YouTube. Tema e diskutimit këtu është duke luajtur disa forma të vështira akordi në piano...

Vazhdo te lexosh "Si të luash akorde të vështira në piano ose tastierë"

Si ta gjeni rrugën tuaj përtej peizazhit të tastierës Piano

Përhapeni dashurinë

Si të lexoni muzikë piano - hapi i parë: Emërtimi i çelësave të pianos


Kujdes Pianistët Fillestarë!

Këtu është një pasqyrë muzikore e tastierës suaj të pianos, së bashku me sugjerimet e dobishme për të kujtuar emrat e shënimeve/shënimeve të çelësave!

VIDEO

HEJ!

SHIKONI EKSKLUZIVEN IM FLETË MUZIKA ME NOTA DHE SHKRONJA ME POSHTE:


MUZIK ME FLET TE VEÇANTA ME LETRA

~~ lëvizni poshtë për më shumë tekste edukative dhe postime në video në blog

Vazhdo te lexosh "Si të gjesh rrugën tënde nëpër peizazhin e tastierës së pianos"

Këshillë Solo për Jazz / Rock / Blues: Përdorimi i 'Rock-Bottom Four' të shkallës Blues

Përhapeni dashurinë

Një këshillë e fuqishme për improvizuesit e bluzit, xhazit dhe shkëmbit

Diten e mire!

Postimi i sotëm ka të bëjë me përdorimin e katër notave të para të një shkalle blu si një model të lëvizshëm, me shumë mundësi tërheqëse të veshëve që mund të hapin solo në mënyra të papritura.

Ky model "katër funde shkëmbi", duke filluar nga çdo notë e dhënë, mund të prodhojë një larmi të madhe tingujsh blu, shokues dhe jazzy, kur përdoret në një kontekst të zgjedhjes suaj të kujdesshme, të udhëhequr nga veshi juaj si gjykatësi përfundimtar.

Ky është një prezantim prezantues, i cili është një format i zakonshëm që unë përdor në faqen time në Instagram, @piano_w_kent.

Kam zbuluar se këto lloje postimesh duket se funksionojnë mirë në faqen time në Instagram, kështu që unë do të filloj t'i paraqes këto edhe këtu.

RREZIKAT E MBAJTURA SOT:

Vazhdo te lexosh "Këshillë për solo jazz/rock/blues: Përdorimi i 'Rock-Bottom Four' të shkallës Blues"